För någon som inte känner till dig sedan tidigare, vem är Annie Åhlström?

Jag är en hoppryttare från Halmstad, just nu har jag en tävlingshäst som heter Hangover Van De postbaan, även kallad Ove. Ove har jag haft i 2 år och jag tävlar upp till 130 med honom.

Jag har tidigare haft ponnyer som jag tävlat upp till MSVB+ med. 

Jag går just nu sista året på ekonomiprogrammet, som många andra är jag lite osäker på vad jag vill göra i framtiden men direkt efter studenten är planen att jobba med det jag älskar, det vill säga hästar och fortsätta utvecklas där. 

Hur började allt?

Om vi går tillbaka till hur allt startade, hur kommer det sig att det var just ridsporten som blev en så stor del av ditt liv?

Min mamma höll på med hästar när jag föddes, så det blev naturligt att jag var med i stallet som liten. Hon hade en Shettis som hette Tummelisa som jag red lite.

När jag var 2 år köpte mamma en liten ponny vid namn Paulina till mig. Då började hästintresset komma påriktigt och jag blev fast! Sedan dess har jag alltid haft hästar i stallet vilket jag är enormt tacksam över!

Minns du när du för första gången satte dig på hästryggen?

Jag var 2 dagar gammal, mamma hade precis kommit hem från BB och satte mig direkt på en häst. Så minns gör jag inte, men det finns en bild på det. Första minnet jag jag på hästryggen var när jag red Paulina en gång ute i skogen. 

Idag tävlar du i hästhoppning, har det alltid varit självklart att det är just den disciplinen du skulle rikta in dig på?

Hoppning har alltid varit prio 1, men när jag red C ponny tävlade jag även mycket fälttävlan upp till P90. Sen när den ponnyn såldes valde jag att köpa en hopp D ponny istället för fälttävlan. Men jag ska inte ljuga, terrängen lockar ofta. Kanske kommer jag göra en comeback i fälttävlan på stor häst om något år? Just nu är dock fokuset bara på hoppning men det skulle vart kul att ha en häst att träna lite terräng med. 

Hur förbereder du dig inför en tävling? Vill du ge oss dina tre bästa tips och råd?

  1. Se till att ha en plan! Vet när du ska åka och vilket startnummer du har. När du har en tydlig plan för dagen är det enklare att fokusera på din tävling. 
  2. Känn dig redo innan en tävling, känner du dagen innan att du tvekar om du kommer klara av att tävla den nivån du är anmäld till- avanmäl och gå ner en klass och få självförtroende!
  3. Ha roligt påvägen! Det är det viktigaste, vi gör detta för kärleken till hästarna och för att vi tycker det är roligt. Glöm inte det

När jag letar häst så letar jag efter en häst som är positiv. Både positiv till arbete och i vardagen. Viktigt för mig är också att hästen är snäll att rida ut på, för jag rider ut väldigt mycket i skogen. Men det absolut viktigaste är att jag ska tycka att hästen är rolig att rida varje dag och att hästen ska ha en rolig personlighet! Du ska jobba med den hästen varje dag och därför är det viktig att du älskar hästen! 

Vad är ditt långsiktiga mål inom ridsporten?

Jag vill försöka komma så långt som möjligt! Mitt stora mål är kunna livnära mig på hästar genom tävlingar. Min dröm skulle vara att bo någonstans i Europa på en stor gård med massa hästar och vara ute och tävla varje helg. Det stora målet resultatmässigt är att rida ett mästerskap för Sverige! Om inte detta skulle gå som planerat hade jag gärna velat bli landslagsledare för ponny i framtiden, det tror jag hade vart otroligt roligt och givande.

Hästrelaterat eller inte, vem eller vad inspirerar dig? 

Förutom Peder och Henrik så inspireras jag mycket utan de yngre kvinnorna i sporten såsom Irma Karlsson och Elsa Berggren för att nämna några. Tycker om deras ridstilar och deras hästhållning. Inspireras mycket av Elsas öppenhet på sociala medier och hennes tänk runt hästarna. 

Sen tar jag mycket inspiration från dem runt omkring mig såsom min mamma och tränare. Jag försöker att ta lite inspiration från alla jag ser rider, tror det finns något att hämta från alla.

Vad motiverar dig inom sporten? 

Kärleken till hästarna motiverar mig allra mest, det är dem som får mig att gå ut i stallet i ur och skur varje dag. Jag håller på med sporten för att jag älskar hästar och att få vara med dem varje dag är den största motivationen.

Jag motiveras även av själva sporten- det finns alltid något att lära sig i ridning. Ridsporten är så bred, alla har olika tänk och åsikter om hur man ”ska” rida och att höra andras tänk får mig motiverad att utveckla mitt eget system. Jag blir motiverad att testa nya grejer och utveckla min ridning av att se andra personer rida. 


Vilka är dina favorit LC-produkter?

Min absoluta favorit är tröjan Mila, jag tycker den är väldigt snygg och framförallt väldigt skön att rida i. Den är väldigt stilren och jag gillar verkligen kragen, jag skulle absolut kunna ha den tröjan till vardags! Den tillsammans med dem svarta Fokus byxorna är min absoluta favorit outfit. Byxorna har en så bra passform och är väldigt bekväma att rida i. Mobilfickan på byxorna är väldigt praktiskt och gör så att jag alltid har mobilen i närheten om olyckan skulle vara framme. 

För att göra den outfiten ännu bättre sätter jag på mig skärpet Bonzai!


5 SNABBA MED ANNIE

  • Favorit emoji? 🥳
  • Podd eller Youtube? Podd
  • Morgonpigg eller nattuggla? Nattuggla
  • Ridhus eller ridbana? Ridhus
  • Favorit ridårstid?Sommar☀️


You have successfully subscribed!
This email has been registered