En tuff och driven tjej med mycket skinn på näsan. Amy har ett sunt tänk kring häst och passar som handen i handsken att vara en del av Lux Cheval!
OM AMY 
  • Ålder: 21
  • Bor: Skåne men kommer från Göteborg
  • Sysselsättning: Studerar
  • Instagram: Amyboysendressage
  • Hästar: Vanessa

Jag är en 21 årig dressyrryttare som just nu bor i norra Skåne men kommer från Göteborg.  
Min häst heter Vanessa och hon är ett 4 årigt halvblods sto med ett fantastiskt psyke och temperament. Mina drömmar och mål är att hon ska bli en riktigt bra tävlingskamrat till mig i framtiden. 
Utöver hästarna studerar jag till undersköterska.

För dom som inte vet, vem är Amy Boysen?
Jag är en sprallig, glad, målinriktad, fokuserad och organiserad dressyrryttare som på senare tid också fattat stort intresse för trick träning och kommunikation med hästarna. 
Utöver ridsporten arbetar jag inom vården och har efter plugget mål om att stå klar som specialiserad undersköterska inom psykisk ohälsa för barn. 

Hur började allt? När kom du i kontakt med hästar för första gången?
Allt började för mig när jag var ca 2 år. Mamma har alltid haft häst, likaså föddes också denna häst tokiga dottern fram. 
Vi har haft egen hästgård och egna hästar/uppfödningar. Så hästar har alltid och kommer alltid vara en del av mitt liv.

Hur kan en vanlig dag i ditt liv se ut?
I ärlighetens namn har jag ganska tuffa dagar. Jag lider av en sjukdom som heter juvenil artrit/reumatism. Sjukdomen påverkar mig konstant och inte minst i stallet. Självklart är det mycket läkarbesök, kontroller, behandlingar mm så mina dagar ser mycket olika ut. Enligt läkarna borde jag inte fortsätta men hästarna är en terapi och får mig att glömma de allra värsta smärtorna. All den lycka de ger mig, det lever jag för. 
Så, oftast är jag ledig eller jobbar, sen åker jag till stallet och tar hand om Ociosa. Tränar, spelar in content, promenerar, myser och allt däremellan brukar vi göra.
Sen är det raka vägen hem för att aktivera/promenera mina två hundar och efter det kryper smärtan fram rejält. Dag efter dag. Minsta ansträngning straffar mig tyvärr. Men med både en adhd- och borderline diagnos i baksätet hade ju ett liv utan hästarna inte ens varit på tal. I stallet får jag leka med min kreativitet och får utlopp av mina behov. På olika vis. 
Utan hästarna hade jag inte varit där jag är idag. De har verkligen räddat mig.

Hästrelaterat eller inte, vem eller vad inspirerar dig?

Något som verkligen inspirerar mig är ryttare som kombinerar svår klass dressyr med riktig horsemanship. Carl Hedin är ett sådant praktiskt exempel. Men också Jesse Drent. Ena dagen är det fullt fokus på stor tävling. Elegans, noggrannhet och perfektion. 
Andra dagen är det barbackaridning på en strand i halsring. Eller fri trickträning. Helt kravlöst. De leker med dynamiken, kommunikation och kroppsspråk med hästarna. Hästarna får fortfarande vara hästar. Wow, jag älskar det!

Amys 3 viktigaste egenskaper hos en häst?
Det måste vara arbetsvillig, lojal och modig.

Om man vill följa dig, din häst och er utveckling, vart hittar man dig?
Ja, det tycker jag att man ska göra! Vi finns på både Instagram och TikTok med namnet - Amyboysendressage

Vilka är dina favorit LC-produkter?
Jag är helt klart såld på LC ridbyxor. Deras tunna tyg sitter som en smäck på benen. De bara sitter där så bekvämt och ostört. Och mobilfickan, jag kan inte leva utan den! Helt klart de bekvämaste ridbyxorna jag testat.

5 SNABBA MED AMY

  •  Favorit emoji? 🦄
  •  Podd eller Youtube? Youtube 
  •  Morgonpigg eller nattuggla? Morgonpigg 
  •  Ridhus eller ridbana? Ridhus
  •  Valack eller sto? Sto
You have successfully subscribed!
This email has been registered