För någon som inte känner till dig, hur skulle du beskriva Alicia Edh Hayward?

- Jag skulle nog beskriva mig själv som väldigt blyg och driven. Jag har alltid gillat vägen till målet och värdesätter arbetet bakom framgång väldigt högt. På gott och ont är jag också lite utav en perfektionist, vilket många gånger gör vägen väldigt lång

När kom du i kontakt med hästar för första gången?

- Hästarna har alltid funnits hemma på gården tack vare mammas intresse, men jag skulle nog ändå säga att min kärlek till ridningen började med min första egna shetlandsponny Ina som jag fick när jag var två. Hon var ett fuxsto och levde verkligen upp till det! Mitt första mål jag drömde om då var att kunna rida längs fyrkants spåret.

Idag är du dressyrryttare, men har det alltid en självklarhet? När började din inriktning mot dressyr?

- Nej det har det inte alltid varit. När jag var mindre var det hoppningen som lockade mest. Jag hade då världens snällaste B-ponny som jag tyvärr gick omkull med ganska ordentligt på en hoppträning. Efter det började mina föräldrar leda mig in på dressyrspåret och jag provade lite motvilligt. Men jag fastnade direkt och det är jag tacksam för idag!

Hur förbereder du dig inför en tävling? Vill du ge oss dina tre bästa tips och råd?

- Det absolut viktigaste för min egen del är att alltid vara ute i god tid, att stressa inför en tävling fungerar inte för min del. Sen gillar jag att alltid ha allt strukturerat och planerat. Att ha en fungerande plan att följa ger både mig och hästen ett lugn och trygghet. Mitt bästa tips är att alltid se till att både jag och min häst ser bra ut, kan man inte vara bäst så kan man alltid vara snyggast!

Alicias 3 viktigaste egenskaper hos en häst?

- Arbetsviljan tycker jag är viktigt, jag vill att hästen ska tycka att arbetet är precis lika roligt som jag. Tillit tycker jag också är viktigt, jag vill att hästen ska känna sig trygg och lita på mig. Men det viktigaste av allt är ett stort hjärta.

Vad är ditt långsiktiga mål inom ridsporten?

- Jag har såklart konkreta mål jag vill uppnå men mitt mest långsiktiga och viktigaste är att alltid känna glädjen i att utvecklas med min häst. 

Hästrelaterat eller inte, vem eller vad inspirerar dig?

- Jag blir väldigt inspirerad av att se andra rida. Det finns oerhört mycket att lära av andra vilket är väldigt roligt. Att ha ett mål att jobba mot och att känna att hästen vill göra rätt och förstår är också väldigt inspirerade.

Vilka är dina favorit LC-produkter?

- Svårt val men Chance har alltid varit en stor favorit! De sitter som en smäck och är väldigt stilrena. En ny favorit som jag älskar är Bonzai, även det är väldigt stilrent med snygga detaljer. Det har en perfekt stretch som håller ridbyxorna på plats men är samtidigt väldigt bekvämt.

5 SNABBA MED ALICIA
  • Din bästa ridårstid? Våren
  • Favorit-emoji? 🥰
  • Sto eller valack? Sto
  • Packa höpåsar eller mocka? Mocka
  • Den roligaste dressyrrörelsen? Ökad trav
    You have successfully subscribed!
    This email has been registered